top of page

ilk alım için sorum var hocam

Güncelleme tarihi: 26 Şub 2022

Merhaba hocam, kursu bitirdim hiç bir bilgim olmamasına rağmen çok verimli bir şekilde geçti ve sayenizde çok şey öğrendim. Allah razı olsun. Dün bitirdim bugun sabah alarmımı 6.30 a kurup kalktım. 10$ doların üstündeki tüm coinlere baktım fakat alıcak bir şey bulamadım. Biraz da heyecanlandım sanırım yanlış bir alım yapmak istemedim. Bugun için acaba alım fırsatı mı yoktu anlayamadım :)

1 günlük vortex göstergesinde ağzı sonuna kadar açık düşüş trendinde ve rsı 1 günlükte 30 da iken 4 sattiliğe çektiğim zaman rsı da alma fırsatı yok ve ya en alt bollincıra değmiyor. Buralar da alım yapmalımıyım ?


Birde 4 saatlik rsı da 15 güne önceye kadar bakıyorum çoğu yerde 30un altında olduğu zaman düz gitmiş kar vermemiş. Fakat rsı da 35-40 larda ve stokasttik rsı da kesiştiği zaman kar vermiş bu durumlarda da alım yapılırmı ?


birde ekteki ekran kaydında ki gibi günlükte yükselişte olan bir coin normalde rsı da 30 a hiç yaklaşmamış fakat bollincer en alt bantına da değmiş stokastik rsı da kesişme yaptıktan sonra 2 kere yükselmiş bu durumlarda ne yapmalıyız ? Acaba rsıda mı bir sorun var diye düşünmedim değil :)





Cevap;

Şu dönemde (düşen piyasada) tecrübe edenler çok şanslı! Önemli olan Düşerken para kazanmaktır. Boğa piyasasında herkes Trader, herkes bilirkişidir..

Merhaba Murat, Öncelikle biz hergün alım yapmak zorunda değiliz. En güzel alım yeri Bollinger'e dayanmış, RSI 30'un altında ve Stokastik RSI yukarı yönde keserken durumudur. Fakat her zaman 4 saatlikte RSI 30'un altında bulamıyoruz evet, doğru! Bu gibi durumlarda (RSI 40-50 olmuş Bollingere değmiyor ama stokastik RSI kesmeye başladığı durumlarda) BTC nin günlükteki durumundan faydalanıyoruz. BTC yönü yukarı yönde ise kontrollü giriş yapılabilir. Kontrollü giriş ise; Büyük sermayeliler bölümünde sermaye yönetimi yapabilirsin. 1 coin için düşen sermayeyi 3'e bölebilirsin, %25 düşerse! yine alım yapılır. Bir %25 düşerse yine alım yapılır (detaylar derslerimizde var).

Önemli olan doğru yerden almak! Doğru yerden alım yaptıktan sonra korkmamalısınız. Alım yapar yapmaz hemen yukarı yönde çıkmadığında moralinizi de bozmamalısınız... Dünyanın en iyi traderlarının bile (mükemmel botlar kullanmasına rağmen) aldığı anda yükselişe geçme başarıları %60-65 dir.

Zaten bu yüzden 2. ve duruma göre 3. askerlerimiz var. (Maaliyet düşürme dersimizi tekrar izleyiniz.)

Gelelim gönderdiğin grafiğe;


4 saatlik göstergede tüm zaman dilimleri bizim içindir. Sabah 7 stratejisi fiziksel olarak işe gidenler için düşünebilirsin. Diyelim Sabah 06:30 da kalktın bu günkü gibi bir durum oluştu ve emin değilsin! Alım yapmak zorunda değilsin... İlla alacaksan 1 coin için ayrılan sermayeyi 3'e bölebilirsin. (Bu arada Sabah 07:00 den itibaren bir çok coin +-%5 kazandırdı.)

Gönderdiğin grafikte yakın zamanda 2 adet güzel kazanç zaten vermiş.

1-

1. POZ: 31 ocak saat 15:00 de başlamış. Ve %4'e yakın vermiş.

Hemen inceleyelim.... Boll. altına dayanmış, RSI 30 da değil fakat. Stokastik RSI kesmeye saat 15:00 de başlamış. Bu durumlarda Sermaye yönetimimizi aatlamadan giriş yapılabilirdi.


2. POZ:

2. POZ'da ise; yine benzer grafik var. O da 3 Şubat 23:00 da başlamış.

4 Saatlik tüm zaman dilimleri bizim içindir (7-11-15-19-23-03) buraları takip etmeliyiz...

Emin olmadığımızda alım yapmayalım.


Düşen piyasada yapılması gereken 2. yol !

Örümcek gibi ağ kurmalıyız. Avın bize gelmesini beklemeliyiz. "İşin sırrı burada" dersimizdeki gibi destek noktalarımıza alım emri girmeliyiz. (Ben bu yöntemi daha çok benimsiyorum.)


Sevgilerimle...

56 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page